Elbeszélt Történelem Filmarchivum

 

Tagja vagyunk az 1966-ban alapított Oral History Szövetségnek. Alapítva:1966, UCLA - University of California.
 
Büszkék vagyunk, hogy létrehozhattuk a világ legnagyobb életpálya filmgyűjteményét. Komoly érték, amit a küldetésünk szerint képviselünk, megörökíteni a magyarság számos területéről a stúdiónkba érkező személyiségeket. Mindannyian kimagasló egyéniségek valamely területen, legyen szó az emberi vagy szakmai arcukról, ezért példaként mutatjuk be a személyüket, a jelen és jövő generációk számára. Életpályájuk bemutatása része a magyar Oral History felbecsülhetetlen értékű forrásának.
 

 

Tagja vagyunk a Hang és Audiovizuális Archívumok Nemzetközi Szövetségnek. 1969 -ben Amszterdamban alapították, jelenleg 70 ország archívumait tömörítő szakmai szövetség. Támogatja az információcserét, és minden területen előmozdítja az audiovizuális archívumok közötti nemzetközi együttműködést. Felölelik az audiovizuális archívumok széles választákát, zenei, történelmi, irodalmi, folklór és etnológiai hangdokumentumok, színházi produkciók és szóbeli történeti interjúk, nyelvi és nyelvjárási felvételeket.

Az Audiovizuális Archívumok Egyesületének Koordinációs Tanácsának (CCAAA) alapító tagja, az UNESCO operatív partnere. 


 

 
 
Produkciónk tagja a Nemzetközi Mozgókép Archiváló Szövetségnek. A Hollywoodi székhelyű, 1991 -ben létrehozott nemzetközi szakmai szervezetet több mint 80 filmkezelő hozta létre. A szervezet tagja a Audiovizuális Archivumok Egyesületének Koordinációs Tanácsának (CCAAA).
 
UNESCO Audiovizuális Örökség Világnapja, Október 27.
 
Az Audiovizuális Örökség Világnapja az UNESCO és az Audiovizuális Archívumok Egyesületének Koordinációs Tanácsa (CCAAA) kezdeményezésére jött létre 2005-ben. Célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét az audiovizuális örökség sérülékenységére és megőrzésének fontosságára. Az audiovizuális tartalmak megőrzésével foglalkozó archívumok és szervezetek minden év október 27-én különböző eseményekkel hívják fel a figyelmet a munkájukra.