Életpálya média platform, személyes elbeszélt történelem, ereklye, filmarchívum.

 
 
 
Miért forgatunk és Mit képviselünk?
 
Miért egyedi a fejlesztett rendszerünk?
Célunk, Küldetésünk, Mit értünk el eddig?
 
 

   Szakmai ajánlás és vélemény

 

Az Önök által szerkesztett Archívum fontos vállalkozás, és egyben küldetés, mivel ebben a jelenre fókuszáló korban a jövő nemzedékeihez szól.

A kiválasztott személyek a magyar társadalom különböző szektoraiból kerülnek ki, így az Archívum átfogja a tágabb értelemben vett kultúra szinte teljes körét, nemcsak a tudomány, a művészet, hanem a gazdaság és a politika területén sikeresen tevékenykedőket is. Ezek az emberek sokfélék, de egy valami összekapcsolja őket, ez pedig az, hogy munkájukkal értéket teremtettek és kivívták a közösség megbecsülését. A személyes siker mértéke különböző lehet, de a portréfilmek ennél többet mutatnak meg; az emberi történetekben megjelenő példamutatás üzeneteit és a személyiséget. Ez az Archívum ötven év múlva válik igazán jelentőssé, amikor a történészek hitelt érdemlő információkat keresnek majd a kutatott korról, vagy egy-egy jeles személyről. Az elbeszélt magántörténelem és történelmi tapasztalat naplókban, levelekben, beszélgetésekben marad fenn.

A magam és minden leendő kutató nevében is előre köszönetet szeretnék mondani Szerkesztőségüknek azért a munkáért, amit itt és most végeznek!

Megtiszteltetés volt számomra, hogy bekerültem az Önök által készített portréfilmmel Magyarország Videós Arcképcsarnokába. Ezúton is szeretném megköszönni a forgatás során tapasztalt humánus és szakszerű hozzáállásukat, és azt a profizmust, amellyel a filmet létrehozták! 

Tisztelettel,

Dr. Gáspár Gabriella
Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Társadalom- és Médiatudományi Intézete Szociológiai Tanszékének habilitált egyetemi docense
 
 
 
►  Platformunk leírása       ►  Kereshető névlista     
 

 mi a  célunk? 

 
Maradandó értéket teremtünk

Küldetésünk

 
Magyarság különböző személyiségeinek
emberi és szakmai arcának  bemutatása
digitális film és internet technológia által
 
Mit értünk el eddig?
 
Új! modern információtechnológiai eszköz
világ legnagyobb életpálya filmarchívuma
gyűjteményünk kulturális, szellemi ereklye
 
Miért egyedi a rendszerünk?
 
Média platformunk nagy segítséget nyújt a személyes és üzleti kapcsolatteremtések terén, mivel pontos és hiteles képet kapunk a filmeken szereplőkről. Számos biográfia született könyvek formájában, de egyik sem volt annyira maradandó, mint a digitális média világa. Archivált filmjeink eredeti minőségben fennmaradnak a jelennek és utókornak. A Storytelling műfaj sikeres marketing eszközei, valamint igen megbecsült családi ereklyékGyűjteményünk a magyar Oral History - Elbeszélt történelem rendkívüli értékes filmanyaga.